keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kun on alkuun päästy...

Niin antaa mennä vaan!

Toissapäivänä loin blogin. Olin asiaa toki joskus ohimennen pohtinut, mutta enemmän päähän pistosta kaikki lopulta tapahtui. Nyt olen saanut jotain perusjuttuja valmiiksi: esittelyä itsestä, sijoitukset ja sijoitussuunnitelma. Jatkossa on tarkoitus tarinoida hieman pidemmin omistamistani yhtiöistä ja miksei rahastoistakin. Ei niinkään analysoida niitä, vaan kertoa, miksi omistan kyseisiä yrityksiä ja millaisten prosessien kautta ne ovat salkkuuni päätyneet. Salkun sijoitukset pyrin päivittämään aika ajoin. Ja osingot ovat tietenkin aina ajankohtainen juttu, eli niiden seurannalle pitänee myös uhrata aikaa.

Aika helppokäyttöiseltähän tämä Googlen Blogger vaikuttaa. Tosin etenkin teksin editointiin, taulukkoihin sum muihin sais olla perustyökalut - vai enkö vaan ole löytänyt. ATK-taitoni ovat jämähtäneet tasolle mille joskus yli parikytvuotta sitten kapusin siirtyessäni Commodore 64:n ja Amigan kautta Windows-maailmaan.

Mutta kyllähän tämä Bloggerkin osaltaan kertoo paljon Googlesta ja sen kyvystä ottaa haltuun isoja busineksiä, käyttäjälle helposti ja vaivattomasti, kaikki systeemit saman käyttäjätunnuksen alla. Google itsessään on jo pitkään ollut synonyymi hakukoneelle, Drive toimii loistavasti, Maps on parhaita karttaohjelmia, Picasaakin kehutaan jne. jne. Eiköhän Alphabet oo kovissa hinnoissa mut ehkä blogi toimii sysäyksenä myös osakkeen seurannan aloitukselle :)

Kaikki vinkit bloggerin käyttöön ja blogin pitämiseen otetaan kernaasti vastaan!

Niin ja Sharevillestä minut tosiaan löytää  myös: https://www.shareville.fi/jasenet/keijujohansson/feed

2 kommenttia:

 1. Tervetuloa!
  Lisäsin blogisi rullaan.

  Tuo Google Sheets on työläs mutta toimiva. Neuvot suoraan gurulta. Noilla minä selvisin alkuun. Käppyröitä en viitsi pitää.

  http://www.taloudellinenriippumattomuus.com/2010/09/automatisoi-sijoitustesi-seuranta.html

  VastaaPoista
 2. Kai toi Google Sheets pitäis opetella vaikka työläältä tuntuu... Toisaalta en tiedä kaipaanko edes koko salkun täysin reaaliaikaista seurantaa, oma hauskuutensa siinäkin et päivittää kerta kuukauteen luvut johki Morningstar-salkkuun.

  VastaaPoista