Indeksirahastot


Marraskuu 2021

Indeksirahastot / passiiviset rahastot 


Pidin tällä sivulla indeksirahastovertailua  tuottohistorioineen huhtikuusta  2017 tammikuuhun 2019. Etenkin alussa koin, että tälle oli suurta tilausta, tietoa indeksirahastoista ei ollut saatavilla niin paljoa ja niin helposti kuin nyt ja tuotteitakin oli alkuun merkittävästi vähemmän kuin nyt.

Nykyisin indeksirahastoja löytyy oikeastaan kaikilta merkittäviltä palveluntarjoajilta. Kuluissa on hienoisia eroja mutta kaikilla tulee kyllä toimeen - tärkeintä on aloittaa sijoittaminen, valita järkeveät tuotteet ja pysyä suunnitelmassa! 

Enää en siis pidä listaustani rahastoista yllä, koska niitä on niin paljon ja indeksirahastot ovat lyöneet itsensä läpi niin, etten koe tällaiselle listaukselle enää samanlaista tarvetta kuin ennen.

Päivätän muutoinkin blogiani varsin passiivisesti nykyisin. Ajankohtaista tietoa rahastoista voi etsiä aktiivisemmista blogeista, esim. täältä: Indeksisijoittajan matkassa

Tsekkaa myös blogitekstini Aloittelijan indeksirahasto-opas, minkä yhteydessä alkuperäinen vertailuni oli alkuaan julkaistu.


2 kommenttia:

  1. Spiltan Aktiefond Investmentbolag - merkintä/lunastus % 14,96? Pitääkö tuo paikkansa?

    VastaaPoista
  2. No ei tietenkään pidä :) Eiköhän se ollut kolmen vuoden tuotto. Kiitos kun mainitsit asiasta, korjasin.

    VastaaPoista